zondag 11 september 2011

Het Trojaanse paard van Europa

Griekenland... zij die de democratie uitvonden, haar eigen legertje Goden in de watten moest leggen en filosofen ter wereld bracht die tot het einde der beschaving worden geëerd omwille van hun inzichten... is niet meer wat het ooit was.

De achtertuin van Europa, zoals het smalend door sommigen wordt aangestipt (samen met Spanje en Portugal) vormt vandaag het toneel over hoe de wereld zich in de toekomst zal ontwikkelen. Ja, het zijn historische tijden! Voor het overgrote deel van de bevolking een ver-van-mijn-bedshow. Maar de beslissingen van vandaag gaan een invloed uitoefenen op het dagdagelijkse leven van miljoenen Westerlingen. De verarming van het Westen is nu volop in gang gezet! Down we go! En dat heeft niets met pessimisme te maken, eerder met pragmatisch realisme!

En daar zijn onze eigenste politici de oorzaak van. Of hoe een prachtig project gedoemd is tot mislukking. Tien jaar geleden wisten onze Eu-politici dat de cijfers die Griekenland in haar begroting aan de Europese Commissie presenteerde niet klopten! Elke Griekse regering slaagde er in die tien jaar in om telkens een gemanipuleerde begroting af te geven. Maar men liet de foute leerling van de klas begaan. Terwijl men gretig EU-gelden verspilde zonder zelf inkomsten te genereren werd de put dieper. Er werden geen straffen uitgedeeld! En zo bleven die sympathieke Grieken meer uitgeven dan er binnen kwam.

Dames en heren, we mogen dit onomwonden 'staatscriminaliteit' noemen! Israel won de prijs om als staatsterrorist gebrandmerkt te worden. En onze Grieken winnen die van staatscriminaliteit.

Onwezenlijk staarden we naar de beslissingen die de EU-politici de laatste jaren namen om de PIGS-landen te helpen. Namelijk nieuwe schulden maken om oude schulden af te betalen. Of hoe de toekomstige generaties worden opgezadeld met nog grotere schulden. Dat het begrip 'solidariteit' zonder enige schroom misbruikt en verkracht wordt om de put van die straatscriminelen te delven is schandalig. Wat krijgen we als onderpand? Welke garanties krijgen we? Loze beloftes op een al even waardeloos document? En wat met hun goudvoorraad? Blijkbaar kochten de Grieken met geld van het EU-steunfonds in april van dit jaar goud! Een nieuwe schijf geld van de EU doorspelen aan de Grieken is financiële zelfmoord. Het is de moderne versie van het Trojaanse paard-epos! Maar dan één die het verval van ons financieel systeem verkondigt.

En de politici blijven maar verkondigen: het komt allemaal in orde! Wij gaan deze crisis samen oplossen. Toch merken we dat sommige politici radicalere voorstellen lanceren. Voorstellen die al jaren door de markt worden gevraagd. Twee jaar geleden was het ondenkbaar te stellen om de Grieken uit de Euro te wippen. Vandaag horen we de ene na de andere topman verkondigen dat dit een eventuele oplossing kan zijn. Of hoe de massa wordt klaargestoomd en bewerkt om de Grieken uit het zadel te wippen. Eindelijk!

Het strenge besparingsplan die de Grieken kregen opgeworpen door de EU en het IMF wordt niet door het volk gedragen. Immers, zij treffen geen schuld maar moeten wel de gevolgen dragen door de erfenis van hun politici. Maar hoe kan je nu een land uit het slop halen als haar economie met 5% krimpt? ALs de mensen meer belastingen moeten betalen? Welke bedrijfsleider durft nu investeren in dat land? Het volk is in opstand!

Laat de Grieken in default gaan! Kies voor de korte pijn! Dat er hierdoor waarschijnlijk banken sneuvelen is een te verwachten collateral-damage scenario. Je kan dit probleem nu eenmaal niet in schoonheid oplossen. Daar is het te laat voor. Maar soms is één offer sterk genoeg dan alles op te offeren. Wat zal het zijn? Uit dit nadeel kan de Europese Unie er enkel sterker uitkomen. De Verenigde Staten van Europa is onze enige toekomst! Een tussenweg is er niet!

Zodoende: Griekenland uit de muntunie en terug naar hun sterk gedevalueerde drachme. En uiteraard kunnen de Grieken genieten van economische stimuleringsmaatregelen om er hun economie bovenop te halen maar het zal geen geld zijn, eerder fiscale tegemoetkomingen. De mensen gaan er een stuk minder verdienen maar kan tot gevolg hebben dat onze fabrieken niet meer delokaliseren naar het verre Oosten... maar eerder naar het zuiden van Europa.

Daarnaast wordt een nieuwe munt in het leven geroepen tav de noorderlijke landen. En het zuiden zal eerst haar examen moeten afleggen alvorens toe te treden tot deze nieuwe muntunie.

En de mensen hun spaargeld? AUB, spreiden die valuta! Drie jaar geleden gaven de overheden de belofte dat ze het geld van de spaarders tot maximaal 100.000euro kunnen waarborgen. Maar vandaag hebben diezelfde overheden enorme schulden. Hoe zouden zij dan de spaarders kunnen helpen? Ik geloof niet in die beloftes! Geld spreiden in diverse banken en eventueel omzetten naar vreemde valuta (dollar, Zwitserse frank) is zeker geen onverstandige beslissing. Of koop goud aan, dat is waarschijnlijk nog de veiligste investering!

Mensen, het zijn historische momenten en we beleven het op de voorste rij! Zorg dat je zelf uw financiën aanpakt, de Overheid zal het niet voor je doen! Eens de kettingreactie in gang kan alles heel rap gaan. Remember Fortis?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten