zondag 5 februari 2012

Irrationele beurs?

Sedert eind vorig jaar is de beurs aan een ontzettend sterke remonte bezig.  Mede door de financiële injectie van de ECB van 485 miljard euro wordt de beurs kunstmatig opgeblazen.  Te bedenken dat de ECB eind februari een nieuwe actie zal ondernemen.  Hierbij schat de Financial Times dat er tussen de 1 à 2 triljoen euro zal uitgeleend worden aan de financiële instellingen.

De waarde van onze munt wordt hierbij uitgehold en de banken worden rijker door massaal aandelen, grondstoffen en obligaties aan te kopen.  En het volk? Die blijft zwoegen en vooral inleveren!  De sukkelaars, die blijven liever kankeren tegen de stakingen van de vakbonden dan zich druk te maken hoe de banken zich exuberant verrijken op de kap van de ganse maatschappij.

In januari verloren er in België 3.000 mensen hun job waarbij Bekaert momenteel op kop staat met 600 arbeidsplaatsen die verdwijnen.  Internationale instellingen zoals het IMF, de Wereldbank en de Oeso zien de toekomst heel somber in.  Uitgezonderd de overheden zien het groot licht!  Die overstelpen ons momenteel met positieve mediaberichten.  Wat wil je?  Er zijn 44 verkiezingen dit jaar in onze wereld.  Denk aan Frankrijk, Duitsland en de VS.  Allen zoeken ze een nieuwe leider!  En dan worden er sowieso kortetermijn oplossingen uit de trukendoos gehaald en worden er talrijke statistieken misbruikt om aan te tonen welke positieve vruchten hun beleid afwerpen.

En Griekenland?  Wel, die gesprekken blijven aanmodderen...  Zowel met de bankenlobby als met de trojka. Niemand die het nog weet... alleen Jan met de pet weet hoe laat het is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten